Almanya'da boşanmış kişiler 'dul aylığı' alırken bunlara dikkat etsin!

Almanya'da boşanmış kişiler 'dul aylığı' alırken bunlara dikkat etsin!

Almanya'da eşi ölen kişilerin maaş alma hakkı bulunuyor. Ancak boşanan kişilerin 'dul maaşı almak için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor...

Almanya'da, dul kalan bir kişi, eşinin ölümü durumunda maaş alma hakkına sahiptir ve bu hak cinsiyetle ilgili değildir. Hem erkekler hem de kadınlar, eşlerinin ölümünden sonra, evlilik süresi, yaş ve diğer faktörlere bağlı olarak dul maaşı alma hakkına sahip olabilirler.

Federal Devlet, boşanmış bir kişilere dul maaşı bağlamak için bazı şartlar koşuyor. Öncelikle, boşanmış kişi, eski eşinin vefatından önce en az bir yıl boyunca evli kalmış olmalı. Ayrıca, eski eşin ölümünden önceki son beş yıl boyunca, belirli bir miktarda gelir elde etmemiş olmak gerekiyor. Bu tutarın senelik yaklaşık olarak 8 bin 250 Euro'dan fazla olmaması aranan şartlardan biri.

Öte yandan boşanma durumunda, bireyin dul maaşı alıp alamayacağı, boşanmanın tarihi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı. Örneğin, evlilik süresi, boşanmanın nedeni, boşanmanın zamanlaması ve boşanmadan sonra başka biriyle evlenilmemesi gibi diğer faktörler dikkate alınıyor.

Bu nedenle, boşanmış kişilerin, dul maaşı alma hakları hakkında bilgi edinmek için Sosyal Sigortalar Kurumu'na danışmaları öneriliyor.

Artı 49

HABERE YORUM KAT